LMK og WaterCircles Norge har inngått en utenrettslig forliksavtale.

LMK og WaterCircles Norge har forlikt tvisten.

Konflikten mellom LMK og WaterCircles Norge har pågått gjennom et lengre tidsrom. Dette til tross for at LMK og WaterCircles ikke lenger har et samarbeid. Denne saken har lagt beslag på mye av tiden til Administrasjonen og Styret i LMK, samtidig som en rettslig prosess har påløpt betydelige kostnader på begge sider.

For WaterCircles Norge har også denne saken medført mye negativ omtale som har bidratt til å skape usikkerhet blant klubbmedlemmer som har et kundeforhold hos WaterCircles Norge. Konflikten har og skapt splittelse internt i LMK.
Ingen av partene ser det formålstjenlig at konflikten trekkes ut ytterligere i tid, med de ulemper og uforutsigbarhet dette medfører. Samarbeidet mellom LMK og WaterCircles Norge opphørte 31.12.2017, og begge ønsker nå en avklaring slik at både LMK og WaterCircles Norge igjen kan rette fokuset mot sine primæroppgaver.
Det er også gjort viktige avklaringer knyttet til WaterCircles Norge sin tilgang til besiktigelser og bilder hos LMK, slik at WaterCircles Norge har visshet om at de kan gi egne forsikringstakere god bistand ved en totalskade. LMK vil sammen med WaterCircles sørge for at alle forsikringstakernes interesser er godt ivaretatt, uansett kundeforhold hos WaterCircles eller LMK/IF.

Forliket innebærer og at partene går videre hver for seg som profesjonelle aktører, hvor begge parter kan konkurrere fritt og åpent i et marked bestående av motorhistoriske kjøretøy. Dette innebærer også at videre negativ omtale/skriverier omkring den annen part opphører og aktive artikler på hjemmesider og sosiale medier, slettes så langt dette er mulig. LMK henstiller til at dette også finner sted i LMKs eierklubber.

Med vennlig hilsen
Stein Christian Husby
Generalsekretær LMK

Retro Malaga 2019

Vår utsendte medarbeider har også i år besøkt veteranbil og -mc messa i Malaga i sør-Spania. Klima på disse kanter gjør at veteransesongen varer tolv måneder. Parkeringsplassen utenfor messehallen bar også preg av det, mange gamle Fiat, Seat, Renault og Citroën.
Inne i Palacios de Congresos derimot sto det massevis av skinnende Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar, Mercedes og Porsche. Noen 1920 og -30 modeller var også utstilt. Alt som vanlig til salgs til uanstendig høye priser. Ellers var det masse deler – nytt og gammelt. Mye «gammalt ræl», men jeg innrømmer gjerne at det er spennende å rote rundt i slike kasser. Om man ikke finner noe man trenger, finner man sikkert noe som er «kjekt å ha». Men mangler du noe til Fiat 500/600, Citroën 2CV eller Renault så finner du det her.

En morsom ekvipasje var denne Fiat 600 med henger, oppå der sto det en Vespa med sidevogn. Alt lakkert i samme fargekombinasjon blå og hvit. For å gjøre bildet komplett, med en hvit Ferrari Testarossa i bakgrunnen. Ferrari skal jo være rød! Og sånne var det også flere av.

Les videre

Medlemsmøte onsdag 9.januar

Førstkommende onsdag er det tid for årets første medlemsmøte, det finner sted i klubbens lokaler i Geitvågen. Møtet begynner klokken 18:30.

Om du har litt småkaker til overs etter jul og vil dele av disse er det bare å ta med.

Presentasjon av boken “Norske garasjer.”
Vel møtt !

Årsmøte lørdag 9.februar

Årsmøtet blir avholdt lørdag 9.februar kl 18:00.
Sted: Salmon Center , Sjøgata 21, Bodø ( Inngang fra kaisiden)

Innkalling er sendt ut til alle medlemmer som har epost.
Innkallingen finnes også her:

SMF årsmøte 09.02.2019 innkalling

Det er anledning til å ta med partner på middagen etter årsmøtet.
De som ønsker å delta på middagen må melde seg på denne innen 29.01.2019.
Se innkallingen for nærmere informasjon.

Nyttårshilsen

Så skrives det 2019. En god venn av meg skildret tiden som to øyeblikk mellom mandag – fredag og fredag – mandag. Han hadde gitt opp på kalenderen å skyve markøren langsetter ukedagene, nå var det bare nedover etter ukenumrene. Slik er det for mange av oss, tiden flyr og vi er bare passasjerer. Jeg tenker da at det blir litt ekstra viktig å tilhøre noe som fyller de ovennevnte øyeblikkene med innhold som ladder, gir energi, glede, tilhørighet og vennskap. Et organisert arbeid for det motorhistoriske miljøet i Norge er nettopp en oppskrift som kan gi slike opplevelser.

Året 2019 vil inneholde mange hendelser som kan gi gode forutsetninger for gode opplevelser. Klubben vår skal delta på Bjerkvikmøtet hvor alle klubbaktivitetene i Nord-Norge skal framlegges. Det skal avholdes styremøter, medlemsmøter, temakvelder, onsdagskvelder osv.  Mange skal reise til Bremen, vi skal avholde utstilling på torget, motorkonvoien, treff, turer, dugnader osv. For at alt dette skal skje må det mange hender i sving. Likeledes for 2018 var det nettopp alle disse aktivitetene som knyttet oss sammen til den gjengen vi er. Her vil jeg benytte anledningen til å takke alle som gjennom dugnad har løftet oss opp og fram. Bidratt til at vi har et bedre tilbud til medlemmene slik at det kommer noe tilbake for den medlemskontingenten som kreves. Så får vi håpe at når dugnadsånden har hvilt seg litt gjennom vinteren, atter viser seg når våren kommer.

Jeg vil med dette få takke hver en især som er medlem i Salten Motorhistoriske Forening for sitt bidrag gjennom medlemskapet. Hver den som frivillig yter mer enn det som kan forventes gjennom frivillig arbeid og dugnad. De som virker i det daglige styrearbeidet for å drifte, legge til rette, og skape nye muligheter i foreningen.

Ønsker dere alle et riktig godt nytt år og takk for det gamle.

Mvh Formann

Brannbil – Narvik Automobilselskap – Museumsobjekt

Willys Overland – Narvik Automobilselskap – Museumsobjekt

Adventshilsen

Hei alle sammen

Det er i år som i fjor tid for advent. Mange av oss har svidd av tre lys i kalenderen og venter spent på å fyre det siste mens man leser det fjerde verset :-). Advent er gjerne forbundet med venting, oppbygging av den store kvelden gjennom fire lange uker. Som barn kan jeg minnes at dette var en svært vanskelig tid for en som både er nysgjerrig og utålmodig. Da var det om å gjøre å fylle ukerommet med lek og moro til det ble søndagskveld, småkaketid, lys og vers.
Nå som man er voksen kan man jo ikke lengre ratte rundt i gatene og leke politi og røver, konge på haugen eller ring på å stikke av slik som før. Nå er det jo mer at man ringer på å går inn.
Forrige dagen var jeg innom et medlem som bedre har skjønt det å more seg i adventstiden som voksen. Da fyrer mann opp en kaffe, parkerer en liten tvilling ved siden av, demper belysningen slik at skinnet fra stearinlysene kommer bedre fram. Deretter fyrer du opp, ikke i peisen, men nettstedet Finn.no. Stille lister man seg rundt mellom annonsene, kun med klikkelyden fra musa. og vipps der er den. Akkurat det du ønsker deg mest av alt men som du ikke kan si til noen.
Og her kommer skillet mellom oss, han kjøper, mens jeg stille klikker videre. Denne gangen ble det en Suzuki GP 125 årstall 1982 i mint condition. Enda et motorhistoriskt kjøretøy er ervervet til klubben og klar for det store mopedeventyret til Lofoten i mai.

Så bak all ventingen i adventstiden, julefeiring, vinterføre venter det gode opplevelser og klubbaktiviteter.

Ønsker dere med dette en fin videre adventstid.

Hilsen Formann Bjarne

Medlemsmøte onsdag 5.desember på Fauske

 

Da ønsker styret i SMF å innkalle til årets siste medlemsmøte. I tradisjons tro blir det på Fauske med servering av gløgg og pepperkaker. Onsdag 5 desember klokken 18:30 og har en enkel agenda. Viktigst er det å få en hyggelig samlet avslutning på året og ønske hverandre en fin adventstid. Håper å se så mange som mulig :-).

Agenda
1. Velkommen
2. Første del av terminlisten 2019
3. Motorkonvoien 2019
4. Rapport fra Rukan ulykken
5. Nye medlemmer
6. Litt økonomi
7. div
8. Lotteri (hvert lodd koster 1 krone, :-))

 

Tips for god smøring

Følgende er sakset fra “Oldtimer Praxis”

Når motoren ikke har vært i gang på ukevis vil olja havne i bunnpan19na. For å ha god smøring i hele motoren når den starter, er det lurt å kjøre motoren på selvstarteren uten tenning til oljetrykket stiger. På gamle engelske biler kan man kjøre starteren fra motorrommet. Man kan også kjøre selvstarteren uten å bruke choke uten at motoren starter.
Skal man gjøre det avansert, kan man koble et rele på ledningen til coilen. Styrestrømmen til releet jordes over giveren til oljetrykkslampa. Dermed starter ikke motoren før oljelampa slukker.

NÅ ER DET HØSTPRISER – LØP OG KJØP!

Fra vår sekretær Kjell Ivar har vi fått følgende artikkel:

Er du en av dem som har tenkt på å skaffe deg veteranbil? Nå er det mange til salgs. Et søk på FINN viser mye interessant: Volvo Amazon, Volvo Duett, Opel Ascona, Jaguar XJ6, VW Golf 1 og 2. Prisene starter rundt 50.000kr. Så spørs det om tilstand, først og fremst rust. Skal man ha en strøken bil, må man nok betale mer. Uansett er det viktig å undersøke kjøpsobjektet nøye, helst med en medhjelper som har erfaring med det aktuelle merket.

Volvo Amazon

Opel Ascona

Les videre