FORTSATT PLASSER IGJEN TIL LMKs JUBILEUMSMIDDAG.

Under Motortreffet 2019 på Lillehammer, vil LMK avholde en egen jubileumsmiddag i anledning vårt eget 40-års jubileum.

Middagen finner sted på Birkebeineren Stadion i Birkebeinerhallen lørdag 8. juni 2019 kl. 19.30.

Her får du oppleve en kavalkade på forbundets historie, levende musikk, overraskelser og gjensyn med sentrale personer fra forbundets historie.

Se egen link for påmelding; www.lmk.no/jubileum

Påmeldingen skjer løpende frem til dette er utsolgt, men fremdeles er det en del ledige plasser.

LMK og vår samarbeidspartner AMCAR opplever stor interesse rundt arrangementene Motorkonvoien 2019 og Motortreffet 2019, som er tiltenkt å bli det største arrangementet for motorhistoriske- og hobbykjøretøy i Norge noensinne.

Under Motorkonvoien 2019 vil det bli satt fokus på de kjøretøypolitiske utfordringene vår bevegelse står overfor i tiden fremover. Vi håper at Motorkonvoien 2019 kan synliggjøre vår eksistens og fremtidige behov for at den motorhistoriske kulturarven kan bringes videre til kommende generasjoner.

LMK henstiller klubbene til å dele all informasjon rundt Motorkonvoien 2019, Motortreffet 2019 og LMKs egen jubileumsmiddag, slik at vi kan skape noe stort i fellesskap.

Med vennlig hilsen

Stein Christian Husby

Generalsekretær LMK

Skjerstadfjorden rundt 2019

Saltdal Amcar Club inviterte i år som tidligere år til å delta i Skjerstadfjorden rundt. Runden startet fra Rognan via Fauske, Tverlandet, Misvær for så og ende ved hotellet på Rognan. Det ble en flott dag med mange ulike kjøretøy.
På Tverlandet samlet bilene fra Bodø med omegn seg og ventet på konvoien fra Fauske. I år som i fjor ble det trangt om saligheten. Det var hyggelig å se gamle kjente med bilene sine, en rask kaffe og oppdatering på hva garasjen har gitt av utbedringer gjennom vinteren. Ekstra hyggelig var det å høre at noen hadde via hjemmesiden til SMF funnet veien til arrangementet.
I min rekrutteringsiver foreslo jeg for vedkommende at om han meldte seg inn i klubben skulle jeg egenhendig kjøre velkomstbrevet hjem til han. Flott var svaret, jeg bor i Meløy????
Om vedkommende melder seg inn blir det en søndagstur til Meløy på meg, håper jo da selvsagt at noen fra foreningen blir med som selskap
I Misvær ble det Tacoservering, pølsespising, kaffe og vafler og beskuelse av kjøretøy. Ca. 130 i tallet ble det sagt. Denne gangen var jordet bak bensinstasjonen også tatt i bruk til parkering. Dette var meget heldig da området rundt bensinstasjonen var fullt.
Jeg takker Saltdal Amcar Club for et flott tiltak for hobbyen.

Mvh Formann
Bjarne

Hjem » Skjerstadfjorden rundt 2019 » Skjerstadfjorden rundt 2019

VI FORESLÅR Å DELE SMF

Siste årsmøte i Salten Motorhistoriske Forening vedtok enstemmig å utrede en mulig deling av klubben. Styret fikk fullmakt til å utnevne en arbeidsgruppe for å utrede saken. Den består av Kjell Arne Christensen, Børge Imingen, Espen Qvigstad og Kjell-Ivar Helgesen.
Vi har hatt to møter, og er blitt enige om at det vil være rett å «dele» klubben, dvs at det blir en klubb på Fauske og en i Bodø.
Over tid har det utviklet seg en egen identitet på hvert av stedene, medlemmene deltar lite på møter «utenbys» og de to avdelingene lever mye sine egne liv.

20 års felleskap i SMF har lagt et godt grunnlag for utstrakt samarbeid mellom de to klubbene i årene som kommer.
Hvordan dette teknisk skal gjennomføres må vi ta fatt på nå. Planen er å levere rapport fra arbeidsgruppen til styret etter ferien. Dersom styret vedtar det vi foreslår, evt korrigerer det, blir saken fremmet for et ekstraordinært årsmøte i høst. Godkjenner årsmøtet saken, kan de to nye klubbene være etablert til årsskiftet.

Kjell Arne Christensen Børge Imingen Espen Qvigstad Kjell-Ivar Helgesen

Veterantrafikksikkerhetsdagen 2019

Torsdag 9 mai arrangerte Salten Motorhistoriske Forening Veterantrafikksikkerhetsdag for egne medlemmer. Dette arrangementet var et samarbeid med Statens vegvesen.
Å arrangere en slik dag i et organisert miljø som Salten Motoriske Forening (SMF), er for foreningen et viktig tilbud til medlemmene. Der var i fjor en fatal ulykke med veteranbil som rystet en hel bevegelse av mennesker som representerer hobbyen. Spørsmålene etter ulykken ble selvsagt mange og vanskelige. Statens havarikommisjon for transport (SHT) gransker ulykken. Det kom tidlig en midlertidig rapport som pekte på mulig bremsesvikt som en av årsakene til hendelsesforløpet.
Parallelt med dette var det allerede i SMF utviklet en ide fra et styremedlem om det var mulig å forsøke å arrangere en klubbkveld med fokus på trafikksikkerhet. Det ble fremmet forespørsel til Statens vegvesen om de kunne tenke seg å være part i dette forsøket, noe som ble positive mottatt. Initiativtakere innen styret til SMF utviklet et egenerklæringsskjema hvor eieren av kjøretøyet måtte fylle inn forhold som er viktige for bilens tekniske tilstand. Deretter måtte kjøretøyene passere 5 stasjoner hvor det ble utført forskjellige kontroller.

Les videre

Guldrundan 2019 i Skellefteå

Fremhevet

Sesongen er nå i full gang for de fleste av oss. Planlegging av sommerens aktiviteter er tema for de fleste. Skal jeg delta i konvoien, er det noen treff som er innen rekkevidde, høstturen til Goodwood, Bremen Classic Motorshow til neste år +++.

Vi har mottatt mange spørsmål om årets Guldrundan. Når er det, når starter påmeldingen, er det noen som skal dra?

All info om Guldrundan finner dere her. http://www.nmh.se/events/guldrundan-2019/

Dato for Guldrundan er 17.08.19
Klokken 09:00-16:00
Skellefteå Bonnstan

Påmelding starter 20. mai Klokken 08:00. Påmeldingen foretas på den siden som linken over tar dere til.
Listen for påmelding blir lik som startlisten. Første påmeldte er første mann ut i løpet.

Det er flere av klubbens medlemmer som tenker å ta del på årets Guldrunde
Mvh Styret

BØRGE KJØRTE FØRST MED A-FORDEN GJENNOM BODØTUNELLEN

Dette var Avisa Nordlands oppslag da tunnelen(e) ble åpnet søndag. Tunnelen skal fjerne bilkøene på RV80 inn og ut av Bodø i rushtida, og mange har sett frem til dagen da tunnelen skulle åpnes.
Vi var selvfølgelig der!  Salten Motorhistoriske Forening stilte på kort varsel en kortesje på 18 biler der Børge sin bil var den eldste – fra 1930/31 – og dermed kjørte først, fulgt av fem førkrigs biler. Så fulgte Kjetil sin Pontiac Drosje fra 1940. De øvrige var fra 50- og 60-tallet. Mange fine biler, sportsbiler, limousiner, med eller uten tak. Strålende vær, så åpen bil passet bra.

Se bildeserie av alle bilene som deltok på AN.no

Stor festivitas, hornmusikk, taler, gateløp og blide fjes. Masse folk, noen kom bort til kortesjen for å se på bilene, og slå av en prat med sjåførene. Og for å fortelle den oppvoksende slekt litt historie. «..sånn bil hadde vi da han pappa var liten gutt».

Noen av sjåførene deltakerne stilte i tidsriktig antrekk, og mange fine sjåførluer var funnet frem for anledningen.

Vi fikk inntrykk av at vår deltakelse var populær. Fint for klubben og for veteranbilhobbyen.

 

FØRSTE BILER I BODØTUNELLEN ER FRA SALTEN MOTORHISTORISKE FORENING

Når Bodøtunellen åpner søndag er vi på plass og kjører kortesje gjennom tunellen så snart «snora er klippet».
Dette ble avklart like over påske, så vi har i all hast satt sammen en kortesje på 15-20 av medlemmenes biler.
Etter ønske fra Vegvesenet alle fra før 1970, flere fra før krigen.
Kortesjen kjører inn i området ved tunnelen på Bodø-sida kl 12.30, og står «på utstilling» der til taler, musikk mm er avsluttet. Og så bærer det løs.

En inspirasjon

En solside i denne hobbyen er å kunne treffe de mange hyggelige mennesker som utøver og virker for hobbyen. Nylig tok tilfeldigheten meg til en slik opplevelse. Jeg har en god venn som bor i nord Sverige, nylig tok han til fornuft å kjøpte en porsche 944. Lykkelig viten om at den ikke ville starte. Feilsøking er hele morroa med en gammel bil er hans nye motto. Bilen ar nå under kraftig renovering og på vei mot et nytt og bedre liv, et liv på veien der den tar sin fører dit han vil.
Da jeg sist helg besøkte karen ble det selvsagt en lang økt i garasjen hans. Masse porscheprat og erfaringsdeling fra de siste øvelser i prosjektet. Under en kaffepause fortalte han meg om en kompis som bygde rallybiler og overhalte motorer. Min nysgjerrighet ble pirret og jeg førte fram et ønske om garasjebesøk.

Les videre